Event Verdraaide Organisaties – 15 december 2017

 

Op 7 juni 2017 vond er weer een Event Verdraaide Organisaties plaats in het Maitland Theater. Met Wouter als dagvoorzitter en spreker en als gasten dit keer Joseph Oubelkas, Toke Tom en zoals altijd Stijn van Kreij voor de muziek.

Joseph Oubelkas heeft 4,5 jaar onterecht vastgezeten in een Marokkaanse gevangenis. Zijn verhaal daarover is erg indrukwekkend en brengt je erg terug tot de vraag waar het jouzelf in jou leven over gaat en in welke mate je ook echt zelf in de lead bent van de keuzes die je maakt.

Toke Tom is directeur maatschappelijke ontwikkeling bij de gemeente Utrecht en vertelde over hun zoektocht naar het werken vanuit de bedoeling. Ze liet zien hoe er in Utrecht gekozen is om radicaal te stoppen met zaken als indicaties en beschikkingen en in plaats daarvan op zoek te gaan naar een gedeelde visie als belangrijkste sturingsmechanisme. Met praktijkvoorbeelden, een maatwerktelefoon, casuïstiekbesprekingen, een andere verantwoordingsperspectief en nieuwe visitatiewijze liet ze zien hoe er steeds meer een nieuwe organisatorische logica is komen ontstaan. Ondanks de hoeveelheid betrokken partijen bij deze verandering.

Op 15 december 2017 zal het volgende event plaatsvinden – wederom in Driebergen. De informatie daarover zal t.z.t. te vinden zijn op: www.eventverdraaideorganisaties.nl