Anekdote van de kleermaker

Een man kreeg een kleermaker op bezoek die bekend stond om de prachtige stoffen en prachtige ontwerpen die hij altijd gebruikte voor zijn kleding. Ook deze keer had de kleermaker een schitterend pak gemaakt van werkelijk de mooiste stof die je je kunt voorstellen.

Toen de man het pak echter aantrok, bleek het jasje bij zijn rechterschouder behoorlijk te trekken. De kleermaker keek ernaar en adviseerde de man zijn rechterschouder wat naar voren te buigen, omdat de stof dan perfect zou vallen. En dat klopte.

Maar ook bij de linkerheup en zijn rechterknie zat het pak niet lekker en bovendien liep de naad daar erg vreemd. De kleermaker adviseerde de man zijn linkerknie wat naar binnen te buigen en zijn rechtervoet juist wat naar buiten te draaien om de naad helemaal perfect te laten lopen.

Uiteindelijk strompelde de man – met zijn schouder naar voren, zijn linkerknie naar binnen en zijn rechtervoet naar buiten gedraaid – naar buiten. Een paar omstanders keken hem na en een van hen fluisterde tegen een ander: ‘Wat een briljante kleermaker heeft die man. Die weet zelfs voor zo’n mismaakte kerel nog een perfect passend pak te maken.’