Kathinka Bruinsma

Maak mensen eigenaar van hun eigen probleem en gun ze ook een deel in de oplossing! Hierdoor ontstaat een oplossing die duurzaam is en past in de huidige tijdgeest.

Niet professionals maar wijkbewoners, cliënten, leerlingen zijn eigenaar van hun eigen vraagstuk én daarmee de start van de oplossing! En het achterhalen van de werkelijke vraag is de doorbraak naar eigenaarschap. Hun drijfveren en hun verlangen vormen de energie voor de oplossing. Dat is mijn stelligste overtuiging en mijn werkwijze de afgelopen 35 jaar. Houd de vraagstukken bij de eigenaar en zo bij wat ze werkelijk zijn. Dit vraagt een andere mindset, vaardigheden en instrumenten van zowel de betrokken professionals en ambtenaren als van de wijkbewoners, cliënten, leerlingen.

Het begeleiden van deze verandering waarbij zowel cliënt als professional gelijkwaardig partner zijn. En vanaf het begin af aan hierin samen optrekken zorgt meteen voor een beweging van anders leren vasthouden. En bezig zijn met waar het werkelijk over moet gaan.

Mijn motto: je moet er niet veel woorden aan vuil maken, je moet het doen en laten zien. Het gaat erom dat je echt iets met elkaar, ieder vanuit zijn eigen rol, voor elkaar krijgt.