Wouter Hart

Na zijn creatieve opleiding werkte Wouter een aantal jaar als organisatieadviseur bij diverse organisaties. Hij ontwierp procesarchitecturen, balanced scorecards en kwaliteitsmanagementsystemen en merkte meer en meer hoe ver het gesprek in organisaties stond van waar het in die organisatie werkelijk om ging en hoe complex het daardoor werd gemaakt.

 

Wouter ging op zoek naar een mentor om hem te begeleiden in zijn zoektocht naar ‘de mythe van beheersbaarheid’ en ging twee dagen in de week als chauffeur in de leer bij Prof. Dr. Ing. Teun Hardjono waar hij veel leerde over procesmanagement en bedrijfskunde vanuit een meer filosofisch perspectief. Op initiatief van Teun schreef Wouter op zijn 27e jaar het boek ‘Leiders van vandaag – Lessen voor morgen’ dat later in 2009 in Nederland genomineerd zou worden als managementboek van het jaar.

 

Via Teun vond Wouter in Marius Buiting een nieuwe mentor waar hij ook vele gesprekken voerden. En langzamerhand ontstonden in die gesprekken patronen en modellen die de basis vormden onder het boek Verdraaide organisaties.

 

Sinds het verschijnen van het boek op 1 november 2012 is Wouter een veel gevraagd spreker. Hij is getrouwd met Bauke en heeft twee kinderen: Jasper (2010) en Sterre (2012).